Onlinekurs

KOLESTEROLSKOLAN

Lär dig hur man kan hantera och påverka sina blodfetter och kolesterol genom kost och livsstilsförändringar.

Martin Brunnberg, Näringsfysiolog (Fil. Mag. Nutrition)

klarna-bw-130

Säker betalning

Betala i din egen takt via delbetalning, faktura, kort eller swish.
studera-egen-takt-svna-200

Läs i eget tempo

Du har tillgång till kursen i 365 dagar. Läs eller lyssna in kursen via dator eller mobil.
support-svna-200

Alltid support

Vi ger dig fullt stöd under och efter avslutad kurs – via telefon eller mejl.

Kolesterolskolan

är kursen för dig som vill optimera dina kolesterolvärden med kost och livsstil som verktyg. Har du förhöjda värden av kolesterol och/eller blodfetter är detta kursen för dig. Med enkla kostknep som du lätt kan integrera i din vardag får du kraftfulla verktyg som gynnar din hälsa och värden.

Det här är också kursen för dig som vill hjälpa andra genom livsstil för bättre metabol hälsa.

499.00 kr

VAD INGÅR I UTBILDNINGEN?

Kursen är indelad i fyra kapitel med filmer och texter. Efter avslutad kurs får du ett kursintyg på att du har genomgått kursen. Nedan finner du en genomgång av det vi kommer att gå igenom.

VARFÖR VÄLJA OSS?

ÖVRIGT

Vi kommer att gå igenom

Vad är fett och kolesterol?

Här får du en bakgrund till vad fett och kolesterol är samt varför de är så viktiga för oss samtidigt som för höga halter kan skada oss.

Hjärt- och kärlhälsa

Vad påverkar vår hjärt- och kärlhälsa? Vilka livsstilsval är viktiga?

Kost, blodfetter och kolesterol

Hur påverkar det vi äter våra värden och förlängningen vår hälsa? Här får du handfasta tips på val som gynnar din hälsa.

Vad ska man inte äta?

Vi gillar inte pekpinnar, men det finns trots allt livsmedel som påverkar vår hälsa och värden negativt. Därför är det viktigt att vara medveten om vad man ska äta lite av eller kanske ingenting alls.
Martin-Brunnberg-svna-250

Martin Brunnberg

Din lärare!

Martin Brunnberg är näringsfysiolog (Fil. Mag. Nutrition) och driver samt arbetar som utbildningsansvarig på Svenska Näringsakademin (tidigare Paulúns Näringscenter).

Martin har jobbat med kost och näring i 20 år och utbildat kostrådgivare i Sverige och Norge, och har bland annat bidragit till näringsutbildning på PT-utbildningar och andra utbildningar inom hälsoområdet. Han har tidigare varit aktiv inom grundforskning kring diabetes typ II.

Martin har skrivit och medförfattat sex böcker som sålts i Sverige, Norge och Tyskland. Just nu är han aktuell med boken Modern Näringslära som han skrivit tillsammans med Fredrik Paulún.

Martin är återkommande skribent i tidningarna Fitness Magazine, Body, Sportguiden, Stark, Näringsmedicinsk Tidskrift och på näringssajten Nutribe.com samt medverkat i vetenskaplig publikation.

Martin är flitig poddare som tillsammans med Fredrik Paulún driver Näringspodden.

Martins omättliga intresse av att ta reda på vad det är som fungerar och vad som inte fungerar, gör honom till en av Sveriges mest kunniga inom sitt område. Genom sina kunder och elevers utveckling finner han drivkraft och inspiration – oavsett om det handlar om viktminskning, prestationsoptimering, psykiskt välmående eller förbättrande av sjukdomssymptom.

Svenska Näringsakademin

Vi har utbildat kostrådgivare sedan 2005 och till dags dato utbildat mer än 2 500 kostrådgivare. Vi jobbar bara med de mesta kunniga och erfarna lärarna på området.

Området för kost och näring är idag enormt stort och forskning kommer fram till nya upptäckter hela tiden. Som kostrådgivare kommer du förr eller senare ställas inför situationer med klienter och nya rön där du behöver vägledning. Vår support slutar inte efter du är färdig med kursen utan du kan alltid kontakta oss för frågor eller vägledning samt ta del av vårt forum.

Frågor & Svar

Här finner du vanliga frågor och svar som rör utbildningen. Om du inte hittar svar på din fråga eller fundering så tveka inte att kontakta oss!

Kursen syftar till att ge dig verktyg för att åstadkomma en positiv livsstilsförändring som ger effekter på kolesterol och blodfetter och som håller i längden.
För att ta del av kursen behöver du ha en internetanslutning samt tillgång till en dator, surfplatta eller mobiltelefon.
Kursen består av texter och filmmaterial och kan gås igenom under en kväll eller eftermiddag. Kursen innehåller också ett stort appendix om livsmedel där du kan läsa om hur du ska tänka kring olika livsmedel.
Nej, den här kursen ger dig bakgrund och strategi för en hälsosam och hållbar livsstil från grunden.

Nej, inget slutprov finns i kursen.

Ja, du får tillgång till ett digitalt diplom som du kan ladda ner och skriva ut.
Du har fri tillgång till kursen under 12 månader efter genomfört köp.
Det beror på kursen, men vi rekommenderar en linjär inlärning för att du ska få ut så mycket som möjligt av din utbildning.

Däremot uppmuntrar vi alla att hoppa tillbaka och läsa in kapitel och avsnitt för att testa att dina kunskaper lite då och då.

För att ta del av vår kurs behöver du logga in med dina användaruppgifter, som du fick på mejl när du köpte kursen.<br><br>

Om du inte hittar dina uppgifter så kan du gå in på Mitt Konto och sedan välja att återställa ditt lösenord, du får då ett nytt lösenord skickat till din mejl.

Kontakta oss så hjälper vi dig! 🙂
Nej, men för att få maximal behållning är det en stark rekommendation från våra sida att läsa alla delar.
Rulla till toppen